tiistai 12. huhtikuuta 2011

Kevat toi, kevat toi...


Videon alku- ja loppukaneetit saattaa vaikuttaa hassulta, koska kuvasin tan videon alunperin toista sivustoa varten. Asiasisalto tamanhetkisista kuulumisistani pysynee kuitenkin samana!

Tuosta keikasta mista puhuin lisatietoa loytyy taalta: http://www.thebloomsbury.com/event/run/1570 ja taalta: http://en.wikipedia.org/wiki/Twitter_Joke_Trial

Terveydenhuollosta myos sen verta, etta vaikka paikallisten oon kuullut valittavan NHS:sta paljon (varsinkin koska se on nyt talousleikkauksien uhan alla), niin mulla on siita huomattavasti paremmat kokemukset kuin Suomen arvauskeskuksista, saati sitten YTHS:sta ja sen kuuden kuukauden jonoista. Soitin tanaan laakariin ja olisin paassyt 40 minuutin paasta jo vastaanotolle. Lisaksi laakari kuunteli ja kyseli vaivoistani enemmankin ja antoi troppeja myos akuutin ongelman ulkopuolelta ilman, etta mun niita tarvitsi kerjata. Ja taallahan laakarikaynnit on ilmaisia, ainoastaan reseptit maksaa £7,40 per laaki.

Perjantaina oli ainoa koe, Varieties of Englishista. Koe kesti vaan kaksi tuntia (koska kyseessa oli seen exam, eli saatiin kysymykset noin kuukausi etukateen nahtaviksi - toki vastauksiltakin sitten odotettiin enemman), ja vastaukset piti tehda kuulakarkikynalla, joten vahan ahdisti kun ei ollut aikaa tai tilaa kunnolla luonnostella. Vielakin jaksaa hammentaa naa naiden anonyymit tenttivastaukset... Eika ne kuulemma loppujen lopuks ihan anonyymeina kuulemma onnistu pysymaan kuitenkaan; eras opettaja sanoi itse etta tunnistaa tassa vaiheessa opintoja jo opiskelijoiden omat kirjoitustyylit, ja osaa arvata kenen paperi on milloinkin kyseessa...

Lauantaina kavin Lontoon suurlahetystossa aanestamassa vaaleissa. Ilahduttavaa oli nahda etta siella oli jonoksi asti muitakin, jotka huolehtivat kansalaisoikeuksistaan. Lisaks tunsin itteni oikein ison maailman ihmiseks, kun itekseni pyorin Lontoossa koko paivan :D Kavin siina sitten samalla reissulla Camdenissa ja Covent Gardenissa, kun ne on aiemmilla kerroilla jaaneet nakematta. 

Nyt tosiaan viela viime loppurutistukset, vaikka alkaisi kylla jo taa urakka riittaa. Yksistaan joulun jalkeen mulla on ollut liioittelematta 10 esseeta kirjoitettava, lisaksi esitelmia ja viime perjantain koe. Siihen paalle viela syyskauden suoritukset... Kylla tassa kymmeniatuhansia sanoja on yhteensa kirjoitettu.

Englannin kevat on parhautta. Ikina en oo huhtikuussa viela paassyt pitamaan kesamekkoa, saati polttamaan ihoani auringossa... Narsissit, kirsikka- ja omenapuut kukkii jo ja joka puolella on ihanan vihreaa. Suosittelen kaikkia Englannin vaihtoa suunnittelevia hakemaan vaihtoon kevaaksi, koska taa on vaan niin ihanaa aikaa taalla. Mun mielesta Englanti on syksylla ja talvella tosi karu ja harmaa (Suomessa sentaan on valkoinen lumi pehmentamassa maisemaa), mutta kevaalla taa maa on kirjaimellisesti puhjennut kukkaan ja tata osaa arvostaa ihan uudella tavalla. Harmi niille, ketka lahtevat jo muutaman viikon paasta takaisin kotiin, ma jaankin tanna nauttimaan koko kesasta ja sen helteista!

Huomasitte varmaan, etta oon englantilaisella nappaimistolla, enka jaksa alkaa tapella skandien kanssa. Tsori! Tassa teille perjantainen kukkanen mielta piristamaan, tulee se kevat viela Suomeenkin (ja paras olisi tullakin sitten, kun ma siella oleilen). 


6 kommenttia:

  1. Moi! Kiitos edellisistä vastauksistasi edelliseen postaukseen, kysymyksiä kyllä riittää kunhan vain kehtaisi kysyä! :)

    Viime aikoina olen pohtinut lähinnä asumista Chesterissä. Yliopisto ymmärtääkseni järjestää vaihtarilla asuinpaikan, mutta miten paljon siihen voi itse vaikuttaa? Onko mahdoton ajatus saada en-suite-huonetta? :)

    Englantilainen kevät kuulostaa ihanalta! En malta odottaa! :)

    VastaaPoista
  2. Rohkeasti vaan kysymään, mustahan on ihan mahtavaa päteä täällä ;)
    Yliopistolta täytyy hakea asuinpaikkaa eli ihan suoralta kädeltä sitä ei järjestetä, siitä laitetaan sähköpostitse hakemus International Welfaren toimesta muiden tärkeiden papereiden mukana todennäköisesti toukokuun aikana. Siinä voi sitten laittaa mieluisuusjärjestykseen erityyppiset asumisjärjestelyt, ja itse ainakin pääsin ensisijaiseen valintaani, mutta huoneet taidetaan jakaa pois saapumisjärjestyksessä eli ei kannata viivytellä sen hakemuksen kanssa! En suite -huoneitakin löytyy kampuksen asuntoloista eli full board -huoneista. Yliopiston nettisivuilla pääsee katsomaan kuvia ja lisätietoja niistä eri asutustyypeistä!

    Tähän liittyen, ne yliopiston huoneet on pakko ottaa heinäkuulle ensimmäiselle viikolle asti kestävällä sopimuksella, eli muista pyytää tarpeeksi iso apuraha ja Kelaakin ehkä on viisasta infota asiasta, ettei pääse rahat loppumaan kesken.

    VastaaPoista
  3. Kiitos taas avusta! Ihanaa, että viitsit neuvoa :)Toisen vaihtarin kokemuksista saatu tieto on niin kullanarvoista.

    Suurimmista huolenaiheistani vaihtoa ajatellen oli juurikin tuo asuminen ja on ihanaa huomata, että vaihtarinkin preferenssijärjestystä kuullaan :)Osaatko muuten suositella jotain erityistä asuntolaa? Onko jokin, mihin ei ainakaan kannata mennä?

    Hyvä tietää, että yliopiston huoneet ovat heinäkuun ensimmäiselle viikolle asti. Miten muuten kesätyönhaku siellä päin sujuu? Olen kiinnostunut vuoden jälkeen jäämään töihin tai mahdollisesti Erasmus-harjoitteluun, joten työnhaustakin olisi mielenkiintoista kuulla.

    Menikö muuten kauan, että sait tietää kohdeyliopistosi hyväksyneen sinut vaihtariksi papereiden lähettämisen jälkeen? Minulla on se vielä edessä, ja hirvittää ajatellakin sitä että minua ei siellä Chesterissä hyväksyttäisikään.

    Kiitos jälleen kerran!

    VastaaPoista
  4. Chesterhän kuitenkin on Jyväskylän yhteistyökumppani yliopistona ja niillä on ne taatut paikkamäärät, että jos Jyväskylä on sut jo hyväksynyt niin se on vain ajan kysymys että se hyväksyntä Chesteristäkin tulee, eli ei tarvitse sitä jännittää :) Kyllä siinä pari kuukautta meni ennen kuin sain Chesterin päästä hyväksynnän, eli toukokuun aikana tuli.

    No, nimenomaan niistä full board -asuntoloista olen kuullut huonoa sen takia, että niissä on paikallisia opiskelijoita ainoastaan ekavuotisia, 17-18-vuotiaita, jotka kirjaimellisesti innosta kiljuen juoksevat pitkin käytäviä pitkin yötä. Seinät ei ole täällä erityisen paksut, eli kaikki kuuluu läpi, ja asuntolassa on korvatulpille käyttöä. Itse asun self catered -talossa, täällä on vain kuusi makuuhuonetta ja siksi paljon rauhallisempaa, ja tuntuu kuin asuisi vain isossa solussa. Kylppärit on tietysti sitten jaettuja ja ruoka täytyy laittaa itse. Että riippuu ihan siitä, mitkä asiat asumisessa merkitsee itselleen enemmän, mihin kannattaa hakea! Mitään tyrmäävän huonoa kommenttia en ole mistään kuullut, yliopiston asutukset on ihan asiallisia kaikki :)

    Chesterin yliopiston tarjoamat urapalvelut on ollut tosi hyödyllistä, näiden cv:tkin kun näyttää erilaiselta kuin Suomessa, niin saa kaikki sellaiset hommatkin kuntoon työnhakua varten. Mulla on se työnhaku tosiaan nyt vähän tyssänyt omasta laiskuudestani, eli en pysty sanomaan vielä mitään esim. työhaastatteluista. Aika tiukassa tuntuu kuitenkin olevan täälläkin taantuman jälkeen työt, ja opiskelijoista monissa paikoissa odotetaankin ilmaista työvoimaa hyväntekeväisyyden tai vapaaehtoistyön nimissä. Siinä mielessä joku Erasmus-harjoittelu voisi olla hyvä vaihtoehto, ja urapalvelut osaa siinäkin opastaa mistä hakea, kun hyvissä ajoin alat ottamaan selvää Chesteriin asetuttuasi!

    VastaaPoista
  5. Moikka!

    Mä tarvitsisin pikaista apua vaihtoasiassa :D Oon siis ensi vuodeksi tulossa Chesteriin vaihtoon. Sieltä en ole vielä kirjettä saanut ja luultavasti siksi, että lisähaussa vasta pääsin. Ehkä se kohta tulee. Mun pitäisi kuitenkin palauttaa apurahalomake, enkä tiedä vielä lukuvuoden pituutta. Osaatko sinä sanoa minulle edes suunnilleen mistä mihin vuosi kestää?

    Kiitos paljon jo etukäteen! Kaikki hyödyllinen informaatio otetaan vastaan :)

    VastaaPoista
  6. Moi! Varmasti se kirje kohta tulee, mustakin tuntui että sitä sai odottaa ikuisuuden. Älä stressaa! Jos olet yliopiston majoituksessa, joudut allekirjoittamaan 40 viikon (self- ja semi-catered) tai 35 viikon sopimuksen (full board). Tämä meinaa sitä, että vuokraa on pakko maksaa heinäkuun ensimmäiselle viikolle asti vaikka muuttaisi aiemminkin pois, eli pyydä ihmeessä sitä isointa mahdollista apurahaa (10-12 kk). Myöskään harva yksityinen vuokraaja tarjoaa 10 kk lyhyempää vuokrasopimusta Chesterissä. Tänä lukuvuonna me aloitettiin 24.9. viikon opastusviikolla, ja joillain on vasta ihan viime päivinä ollut viimeiset kokeet, eli aika pitkälle kesää voi joutua olemaan (tai saa olla)! Kysy lisää jos tarviit apua :)

    VastaaPoista